Intervju – Matija Kosin

Rojstni datum:                     13.8.1996

Višina (v supergah):            182 cm

Pozicija:                                 PG/SG

Številka dresa:                      11

1. Kdaj si se začel ukvarjati s košarko

S košarko sem se začel ukvarjati v 3. razredu osnovne šole in jo neprekinjeno treniram vse do danes.

2. Kdo je bil tvoj prvi trener?

Moja prva trenerka je bila Tina Bantan. Sem jih pa v svoji “karieri” zamenjal preko 20

3. Kaj ti je pri košarkarski igri najbolj všeč?

Pri košarki mi je všeč, da je zelo atraktiven šport, polna preobratov do zadnjih sekund. Potrebuješ zelo dobro telesno pripravljenost in tehniko. Ker pa v košarki ne moreš vsega sam, za vsem tem stoji še ekipa in če se v ekipi vzpostavi prava vez oz. kemija je tudi to ena izmed najlepših stvari, ki jo lahko človek doživi, takrat postane tako rekoč vse mogoče.

4. Kakšne imaš ambicije v prihodnosti?

Kot mlajši sem si seveda želel igrati v NBA, Evroligi… To se najverjetneje ne bo nikoli zgodilo. Sedaj mi je najbolj pomembno, da igram in da pridemo z ekipo v čim višje lige v Sloveniji. Vidim pa v igri 3na3 kar nekaj priložnosti za igranje na najvišjem nivoju, bomo videli mogoče pa se kaj uresniči. To je seveda kar se košarke tiče. Drugi cilji so seveda klasični končati faks se zaposliti in ustvariti družino, vmes pa se čim več družiti s prijatelji in igrati košarko ali pa se kako drugače ukvarjati s športom.

5. Kdo je tvoj vzornik?

Nimam nekega vzornika, ki bi ga v polnosti posnemal. Če govorimo o košarki se skušam ob gledanju tekem od vsakega igralca naučiti tisto kar najbolje zna. Enako je pri vseh ostalih stvareh

6. Katere košarkarske lige še spremljaš in za kateri klub navijaš?

Spremljam NBA, Evroligo, ligo ABA, špansko ligo in seveda slovensko ligo. Ponavadi navijam za klube v katerih igrajo Slovenci, v slovenski ligi pa nimam favorita.

7. Povej nam kakšno anekdoto, ki se ti je pripetila tekom igranja košarke.

Mogoče eno anekdota iz časov, ko sem igral za Ilirijo. Enkrat je v garderobi kolega potuhtal, da če žogo nabija v tla, ki so bila iz neke umetne mase, se naelektri in lahko z nabojem stresa soigralce. Znesel se je seveda tudi nad trenerjem, ki ga je stresel kar 15-krat zapored. In po “krikih ” sodeč ni bilo najbolj prijetno.

8. Kako usklajuješ igranje košarke s službo/študijem/šolanjem?

Košarko igram predvsem ob vikendih. Med tednom imamo trening s fakulteto in tekme. Drugače pa skušam vsak dan nekaj narediti za svoje telo, pa naj bo to igranje košarke ali pa vaje za moč, kondicijo… Zdi se mi zelo pomembno,da kljub polno zasedenemu urniku najdemo nekaj časa za šport, tako smo lahko znanstveno dokazano bolj produktivni pa še staramo se počasneje, da ne omenjamo še dobrega počutja in zdravstvenih ugodnosti. Od pol ure do ure pa res ne bo nikogar spravilo ob službo ali pa privedlo do slabših ocen.NAŠI SPONZORJI IN PODPORNIKI

eti KZS Biro za Teleflex Studio Moderna Tiskarna grafs Občina Zagorje Zavarovalnica Triglav Geoplin

KK ZAGORJE


Cesta 9. avgusta 44a
1410 Zagorje ob savi
info@kkzagorje.si

KOŠARKARSKA ŠOLA


Vpiši se še danes!

VPIŠI SE
KK Zagorje

O NAS


SOCIAL


Vse pravice pridržane 2017, KK Zagorje

O strani