Zagorje v 3. SKL

Članska ekipa KK Zagorje si je že krog pred koncem državnega prvenstva v 4. SKL zagotovila napredovanje v višji rang tekmovanja. Z zanesljivo zmago proti Cerkničanom so razveselili številne ljubiltelje košarke v Zagorju, predvsem pa navijaško skupino Crazy Boys, ki jim je stala ob strani skozi vso sezono. Trener ekipe Sebastjan Ponjević je imel tekom sezone številne probleme z igralskim kadrom. Že na prvi uradni tekmi v sezoni si je huje poškodoval koleno Urban Vozel, Ambrož Kajtna je celo sezono treniral v Zagorju, a mu žal matični klub iz Litije ni odobril prestopa, tako da je bila linija igralcev pod košem celo sezono zelo oslabljena. Ostali igralci so imeli študijske in službene obveznosti, zato so jim na treningih večkrat priskočili na pomoč najboljši igralci kadetske ekipe, ki so popolnili manjkajoča mesta. Kljub vsem težavam je bila ekipa zelo povezana, s srčno in kolektivno igro pa je prav na odločilni tekmi v sezoni navdušila navijače in se nekoliko presenetljivo uvrstila v 3. SKL. V šele tretji članski sezoni po propadu bivšega prvoligaškega kluba v letu 2009 zaradi finančnih težav, se je fantom prvič uspelo uvrstiti v ligo za prvaka, kjer so s sijajnimi igrami in nizom zmag zasedli drugo mesto in si s tem zagotovili napredovanje v višji rang tekmovanja.

Velika zasluga za ponovno obuditev košarke v Zagorju od leta 2009 gre skupini zanesenjakov,  prijateljev in trenerjev, ki so začeli graditi nove temelje košarke v Zagorju. Ravno ti fantje, ki so takrat začenjali s treniranjem košarke, so sedaj med nosilci članske ekipe. Martin Kosin je bil na primer celo drugi strelec 4. SKL s povprečjem slabih 23 točk na tekmo. Na pomoč so jim priskočili še štirje fantje iz Trbovelj, kjer jim prav tako ni bilo omogočeno, da bi igrali košarko na članskem nivoju. Vse te fante smo v Zagorju vzeli za svoje, saj so duša in srce ekipe, s kapetanom Primožem Perkom na čelu.

Pošteno in predano delo z mladimi je osnova za uspeh kluba. Takšno bo vodilo in vizija kluba tudi v prihodnje. Košarkarski klub Zagorje bo še naprej igral z doma vzgojenimi igralci, v mlajših kategorijah sta za delo z mladimi poleg Kotarja odgovorna še Timi Tomažič in Blaž Bergant. Vsi ti trenerji s pomočjo staršev vzgajajo otroke v zrele in odgovorne osebnosti.

V KK Zagorje si v bodoče želimo še več tako uspešnih sezon, zmagovalnih večerov in zadovoljnih otrok. S pomočjo staršev, ki so zaenkrat največji podporniki in sponzorji kluba, nam bo SKUPAJ USPELO. Hkrati pa tudi upamo, da bo naš trud in ukvarjanje z mladimi košarkarji prepoznala tudi lokalna skupnost in nam s pomočjo finančnih sredstev omogočila še boljše nadaljnje delo.

Pripravil-KK ZagorjeNAŠI SPONZORJI IN PODPORNIKI

eti KZS Biro za Teleflex Studio Moderna Tiskarna grafs Občina Zagorje Zavarovalnica Triglav Geoplin

KK ZAGORJE


Cesta 9. avgusta 44a
1410 Zagorje ob savi
info@kkzagorje.si

KOŠARKARSKA ŠOLA


Vpiši se še danes!

VPIŠI SE
KK Zagorje

O NAS


SOCIAL


Vse pravice pridržane 2017, KK Zagorje

O strani